Home > Bijgerechten > Ajam Besengek

Ajam Besengek

Ingrediënten:
8 kipdrumsticks, Zout, 4 eetlepels citroensap, Olie, 1 rode lombok peper; ontzaad en opengesneden, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djintan, 1 theelepel laos, 3 stengels sereh; in stukken, 1 kip bouillonblokje, 1 ui, fijngesnipperd, 2 salamblaadjes, 2 eetlepels ketjap manis, 200 ml kokosmelk, 1 eetlepel suiker, 1 rode ui, fijngesnipperd.

Bereiding:

Bestrooi de drumsticks met zout en leg ze in een schaal met het citroensap. Laat ze 1 uur marineren. Verhit de olie in een wadjang en bak de drumsticks rondom in 10 minuten goudbruin. Maal de rode ui, ui en kruiden fijn in een vijzel. Schenk bijna alle olie uit de wadjang en bak het uienmengsel in de wadjang glazig. Voeg de salamblaadjes en de stukken sereh toe en bak ze even mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de wadjang en schenk ketjap, kokosmelk en de overgebleven marinade erbij. Breng verder op smaak met de suiker. Laat de sasu 5 minuten zachtjes koken. Leg de drumsticks in de saus en laat ze zachtjes 30 minuten zachtjes koken.

Share
  1. No comments yet.

Get Adobe Flash player