Home > Hoofdgerechten, Wild > Konijn in Riesling

Konijn in Riesling

Riesling is de bekendste druif van Duitsland en de Elzas. Deze druif is pas laat rijp, meestal pas eind september of begin oktober en heeft dan een goudgele kleur met wat kleine vlekjes op de schil. De riesling is geschikt voor de productie van droge en fruitige wijnen. Zijn wereldbekendheid is echter te danken aan de zoete wijnen die deze druivensoort voortbrengt. Aan het begin van de 20e eeuw waren de Riesling-wijnen uit de Rheingau en Moezel vaak duurder dan de meest bekende wijnen uit de Bordeaux. Riesling wijn wordt nog steeds veel gedronken. Hij is ook lang houdbaar. De druif wordt in de Elzas, in Duitsland en ook in Noord-Italië, Luxemburg en de Verenigde Staten aangeplant. Ook in Australië komt deze druivensoort steeds vaker voor.

Ingredienten:

4 konijnenbouten ( voor of achter), 3 sjalotten, 50 gr boter, 2 eetl bloem, 1 fles riesling, 1 bouquet garni (peterselie, tijm, laurier) , 1 stengel selderij, 200 gr creme fraiche, zout en peper.

Bereiding:

Snipper de sjalotten, verhit 40 gr boter in een braadpan. Leg er de met zout en peper bestrooide bouten in. Bak even aan alle kanten zonder te
bruin te laten worden. Voeg er de sjalotten aan toe en bestrooi alles met bloem en roer goed door. Giet er de riesling bij en een beetje water, zodat het vlees net onder staat. Voeg het bouquet garni toe, de selderij stengel. Leg de deksel op de pan en laat het vlees plm 1- 2 uur sudderen afhankelijk van de stevigheid.

Haal het vlees uit de pan en houd warm op een serveerschaal. Zet de braadpan weer op het vuur zonder deksel. Laat de saus plm 10 minuten koken tot er ongeveer een derde overblijft. Zeef de saus. Voeg de creme fraiche toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken. Giet de saus over het vlees en serveer met zuurkool en spatzln of knepfle.

Share
  1. November 4th, 2010 at 22:24 | #1

    Mooi konijn recept, krijg er zin in!
    Mooie wijn ook, die Riesling. Le gout de petrole…
    Groet!
    Juancho

Get Adobe Flash player