Home > Lunchgerechten, Slowcooker > Pulled Pork

Pulled Pork

Pulled Pork

 

Ingrediënten voor ca 6-8 broodjes: 1 stuk varkensschouder van ongeveer 1 kilo; zonder been. 150 milliliter kippenbouillon, evt van een blokje , 75 milliliter wijnazijn, 2 theelepels pimenton picante (gerookte paprikapoeder), 2 uien;klein gesneden , 4 tenen knoflook; grof gehakt, 200 milliliter Yil’driz barbecue saus, 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel dijonmosterd , 2 theelepels gedroogde tijm, olijfolie , peper en zout naar smaak.

Bereiding:Besmeer de wanden van de slowcooker met wat olijfolie, voeg alle ingredienten toe. Zet de slowcooker op de hoogste stand, en laat 2 uur sudderen, controleer na die tijd of er niet teveel vocht is verdampt. Is er teveel vocht verdampt, voeg dan wat water toe. Doe deze controle elke 2 uur.

Als het vlees na ca 5 – 6 uur zacht is geworden, haal het uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar. Bind het vocht in de slowcooker evt met wat maizena. Voeg het vlees weer toe en meng goed met het vocht

* Serveer de pulled pork op broodjes (of stokbrood) met wat zuur en serveer er wat colesalad bij.

Bron en inspiratie: Es Factory

Share
  1. February 9th, 2013 at 13:08 | #1

    Wat een mooie foto! Ik krijg er gewoon trek van! Leuk dat het jullie geïnspireerd heeft!

  2. February 9th, 2013 at 14:14 | #2

    En het was ook erg lekker :-)

Get Adobe Flash player