Home > Desserts > Frambozenmousse met witte chocolade

Frambozenmousse met witte chocolade

 Frambozenmousse met witte chocolade

Ingrediënten: voor 4 personen: 500 gram frambozen of ontdooide diepvriesframbozen + extra voor erbij, 75 gram fijne kristalsuiker, 1/2 theelepel vanille extract, 1 eetlepel citroensap, 2 gelatineblaadjes, 160 gram witte chocolade; fijngehakt, 300 ml slagroom + extra geklopte slagroom voor erbij, 2 eetlepels poedersuiker, evt witte chocoladeschilfers; voor erbij

Bereiding: Pureer de frambozen met de kristalsuiker, vanille en citroensap in een keukenmachine en giet de puree door een zeef in een grote schaal; druk zoveel mogelijk sap uit de frambozen. Zet de puree apart en haal er 80ml uit voor de garnering.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Verwarm de blaadjes met aanhangend water zachtjes in een steelpan tot ze smelten; laat ze niet koken. Roer het gelatine mengsel door de frambozenpuree.

Smelt de chocolade met 80 ml slagroom in een hittebestendige kom au bain Marie. Laat de chocolade afkoelen. Klop de overgebleven slagroom tot zachte pieken, spatel hem luchtig door de afgekoelde chocolade  en schep de frambozenpuree hierdoor. Verdeel de mousse over 6-8 schaaltjes of dessertglazen en laat ze afgedekt in de koelkast minstens 4 uur of tot de volgende dag  opstijven.

Bestuif de mousse voor het opdienen met poedersuiker, besprenkel met de achtergehouden frambozenpuree en geef er de extra frambozen en slagroom en chocoladeschilfers bij.

Bron: Delicious het kookboek

Share
  1. March 3rd, 2013 at 18:11 | #1

    Hmm, dat ziet er heerlijk uit! Lijkt me lekker in de zomer na de barbecue ofzo, lekker fris!

Get Adobe Flash player