Home > Hoofdgerechten > Eend en ananas curry

Eend en ananas curry

Eend en ananas curry

 

Deze slowcooked curry verbeterd van smaak als hij twee dag van tevoren gemaakt wordt.

Ingrediënten voor 6 personen: 6 Eendenbouten, 2 eetlepels lichte basterdsuiker, 4 eetlepel rode thaise currypasta, 1 blikje cocosmelk, 2 eetlepel vissaus, 6 limeblaadjes, 1 kleine ananas; schoongemaakt en in stukken gesneden, 1 rode chilipeper; ontzaad en klein gesneden, koriander; grofgehakt om erover te strooien.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 160C

Bak de eendenbouten ca 10 – 15 minuten droog met het vel naar beneden, tot het vel krokant is geworden, draai de bouten om en bak de andere kant goudbruin. Haal de bouten uit de pan en hou apart. Voeg de suiker toe en bak zachtjes tot het gecarameliseerd is, voeg dan de currypasta toe en laat even mee bakken. Meng dan de kokosmelk en een kopje water erdoor. Als alles goed vermengd is, voeg dan de vissaus en limeblaadjes toe.

Voeg de eendenbouten weer toe, doe een deksel op de pan en laat ca 1½ uur stoven in de oven. Haal de eendenbouten uit de oven, schep het evt overtollige vet van de saus en voeg de eendenbouten weer toe, samen met de ananas en laat nog ca 2 minuten op laat vuur stoven.

Bestrooi met de koriander, en chilipeper en serveer direct met Jasmijn rijst

Share
  1. No comments yet.

Get Adobe Flash player