Home > Hoofdgerechten > Poulet aux écrevisses

Poulet aux écrevisses

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kip; in stukken gesneden (of 4 poten), 100 ml Noilly Prat, ca 24 rivierkreeftjes, 500 ml kippenbouillon, 250 ml van schelpdieren bisque, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 4 eetlepels olijfolie, 3 tomaten, 1 teentje knoflook,  200 ml slagroom, peterselie, zout , peper.

Bereiding: Kook de kreeften in kokend gezouten water 1 a 2 minuten en giet af. Verwarm de bouillon. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip aan alle kanten bruin, gedurende 10 minuten, vaak roeren. Voeg zout, peper en de bloem toe. Laat nog 5 minuten koken. Snijd de ui en snijd de tomaten in vieren. Hak de knoflook en voeg ze met de rivierkreeft toe aan de pan. Voeg de Noilly Prat toe, laat verdampen, en voeg dan de bouillon en bisque toe.  Dek af en kook 30 minuten een laag vuur. Giet de room erbij, laat het opwarmen en garneer met de gehakte peterselie, serveer.

*dit gerecht kan ook prima gemaakt worden met diepvries rivierkreeftjes, voeg ze dan ontdooid en later toe

Wijn: Noilly Pratt

Voorbereiding 15 minuten./Koken: 45 minuten.

Share
  1. No comments yet.

Get Adobe Flash player