Home > Hoofdgerechten, Wild > Geroosterde eendeborst filet met maple syroop vinagrette

Geroosterde eendeborst filet met maple syroop vinagrette

 De zoete siroop brengt de intense smaak van de eend naar voren in deze winnaar

Ingrediënten voor 4 personen: 4 eendeborst filets; met vel, 4 eetlepels maple siroop, 1½ eetlepel sherry azijn, 1½ eetlepel notenolie, 225 gram gemengde bospadestoelen, 25 gram boter, 500 gram spinazie.

Bereiding: Snij het vel van de eendenborst kruislings in met een scherp mes. Bestrooi met zout en peper, en leg ze met het vel naar beneden in een koekepan op medium hoog vuur. Als het vet verhit wordt gaat het smelten en wordt het krokant. Bak het ongeveer 10-12 minuten tot het voldoende kleur heeft gekregen en het krokant is geworden, draai de filets om en bak de ander zijde goud bruin (maar de binnen kant moet roze blijven). Haal de filets uit de pan en hou warm.

Kook ondertussen de maple siroop in tot ongeveer 2 eetlepels, haal van het vuur en meng de sherryazijn, en notenolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Maak de bospaddestoelen schoon terwijl de filets rusten. Bak de paddestoelen in de helft van de boter in een hete pan, bestrooi met zout en peper. Verhit een andere pan met de resterende boter en was de spinazie. Voeg de spinazie toe en bak de blaadjes tot ze gaar zijn, bestrooi met zout en peper en laat uitlekken

Verdeel de uitgelekte spinazie over 4 borden. Snij elke filets in 4-5 plakken en leg ze op de spinazie. Daarop gaan de bospaddestoelen, en  besprenkel met de maple siroop vinagrette

voorbereiding 15 minuten / bereiding 30 minuten

Share
  1. No comments yet.

Get Adobe Flash player