Home > Hoofdgerechten > Biefstuk met bladerdeegtaartje en champignons

Biefstuk met bladerdeegtaartje en champignons

Dit is een soort uitgeklede versie van de bekende “Beef Wellington” maar het resultaat is magerder en krokanter.

Ingrediënten voor 2 personen: 2 plakjes bladerdeeg, 2 eetlepel olijfolie, en wat extra. 2 sjalotjes; fijngehakt, 200 gram kastanje-champignons;klein gesneden, 2 theelepel fijngehakte tijm, en een takje voor de garnering, 6 eetlepels port of Madera, 2 eetlepel slagroom of koksroom, 2 biefstukken a plm 140 gram

Bereiding: Verhit de oven voor op 180C. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot de dikte gehalveerd is, steek er daarna 2 rondjes uit van 12 cm doorsnee. Maak er een ronde snede in 2 cm van de rand en prik gaatjes in de cirkel met een vork, en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rondjes in ca 20-25 minuten goudbruin. (dit kan ook een dag van te voren gemaakt worden en op de dag zelf even opgewarmd worden)

Verhit de olie in een pan, voeg de sjalotjes toe en laat zachtjes bakken tot de ui zacht is geworden. Voeg de champignons toe bak zachtjes tot ze gaar zijn en het vocht verdampt is. Voeg dan de Port of Maidera toe en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de slagroom of koksroom toe en laat stoven tot de saus dikker is geworden en hou apart.

Wrijf de biefstuk in met wat olie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan (of contactgrill), en grill de biefstuk 2-3 minuten aan elke zijde (of naar smaak), laat ze dan ingepakt in aluminiumfolie ca 10 minuten rusten.

Warm de bladerdeeg taartjes zachtje op. Verwarm de champignons op zacht vuur. Leg de bladerdeeg taartjes op verwarmde borden, schep wat champinons erover. Daar op gaat een biefstuk met een takje tijm en serveer bv met balsamico spinazie en oven gesouteerde aardappeltjes

In de oven gesouteerde aardappeltjes: Verhit de oven voor op 180C. Schil 500 gram aardappeltjes en snij ze in kleine stukjes. Kook ze in kokend water met wat zout ongeveer 3 minuten, laat ze uitlekken en drogen.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ovenschaal. Voeg de aardappels toe met zout, peper en wat takjes verse tijm. Rooster ongeveer 30-40 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn, keer ze halverwege.

Balsamico Spinazie: Was 250 gram spinazie blaadjes zorgvuldig, en verwijder alle ongerechtigheden. Doe de blaadjes spinazie over in een vergiet, giet er een kan kokend water over. Druk alle vocht eruit.Verhit wat olijfolie in een wok, voeg de spinazie toe samen met wat balsamico azijn, meng goed en breng op smaak met zout en peper. serveer direct.

Share
  1. No comments yet.

Get Adobe Flash player