Home > Hoofdgerechten, Rookoven > Groene thee gerookte zalm met kruiden mayonaise

Groene thee gerookte zalm met kruiden mayonaise

Ingrediënten voor 4 personen: 1 eetlepel groene thee blaadjes, 2 eetlepels ongekookte rijst, 2 eetlepels lichtbruine suiker, 4 zalm filets, Olijfolie, 1/2 komkommer; geschild en met een mandoline in lange repen gesneden, 4 radijsjes; in plakjes, 2 handjes rucola sla, Schuitje rodewijn azijn,

Kruiden mayonaise: 2 verse eidooiers, 1 eetlepel dijon mayonaise, 200 ml olijfolie ( GEEN extra Virgin), wat limoensap, Handje verse kruiden zoals: platte peterselie, bieslook, dragon; fijngehakt,

Bereiding: Voor de mayonaise: doe de eidooiers en mosterd in een kom. Klop goed door met een harde, en doe beetje bij beetje de olie erdoor, net zo lang tot het dikker begint te worden. Voeg wat limoensap en de kruiden toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Meng de thee, rijst en suiker en verdeel dit op de bodem van een rookoven. Zet daar het rek op, met een stuk bakpapier. Leg de zalmmoten op het bakpapier, met het vel naar beneden. Zet de rook oven op het vuur en laat ca 5-8 minuten roken.

Meng de komkommer, radijs en rucola in een kom. Maak met een lepel een veeg van mayonaise op de borden, leg daarop de zalm, besprenkeld met olijfolie en wat zeezout. Maak de salade op smaak met olijfolie en rodewijn azijn en serveer bij de zalm. Besprenkel evt met wat extra kruiden.

Share
  1. No comments yet.

Get Adobe Flash player