Home > Hoofdgerechten > Poulet Chasseur

Poulet Chasseur

Franse bistro klassieker is makkelijk thuis te maken en geweldig met Knepfle, een romige puree of krokant brood

Ingrediënten: 1 eetlepel lepel olijfolie, 25 gram boter, 4 kipfilets, 1 ui, fijngehakt, 2 tenen knoflook; fijngehakt, 250 gram kleine champignons, 225 ml rode wijn, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 takjes tijm, 500 ml kippenbouillon,

Bereiding: Verhit de olie samen met de helft van de boter in een pan. Bestrooi de kip met zout en peper, en bak aan bijde zijden goudbruin. Haal de kip uit de pan en hou apart.

Voeg de resterende boter toe aan de pan. Voeg de uien toe en laat ca 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de knoflook en champignons toe en bak nog ca 2 minuten. Voeg de wijn toe en breng aan de kook en voeg de tomatenpuree toe samen met de bouillon en de tijm. Voeg de kip weer toe, leg een deksel op de pan en laat de kip op zo laag mogelijk vuur ca 30 min - 45 min sudderen.

Haal de kip voorzichtig uit de pan en laat de saus 10 minuten inkoken, leg de kip weer in de saus en serveer direct

Voorbereiding 15 min / bereiding 45 min

Share
  1. No comments yet.

Get Adobe Flash player