Home > Wok > Roergebakken spruitjes met varkensvlees

Roergebakken spruitjes met varkensvlees

Ingrediënten: 1 eetlepel olie, 400 gram varkensvlees; in reepjes gesneden, 400 gram spruitjes; schoongemaakt en gehalveerd, 5 cm gemberwortel; geschild en in reepjes gesneden, 2 tenen knoflook; klein gesneden, 1 rode peper; ontzaad en klein gesneden, 60 ml water, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels shaoxing rijstwijn, rijst om erbij te serveren.

Bereiding: Verhit de helft van de olie in een wok op hoogvuur, roerbak het vlees ca 2 minuten of tot het goudbruin is geworden.Haal het vlees uit de wok en hou apart. Voeg de resterende olie toe en verhit opnieuw.

Voeg de spruitjes, gember, knoflook en peper toe en roerbak ca 2 minuten. Voeg het water, oestersaus en sojasaus toe, meng goed (let op de spruitjes moeten beet gaar zijn) en serveer met witte rijst.

Share
  1. November 13th, 2013 at 17:44 | #1

    Ik heb dit spruitjesrecept geprobeerd en het was verrassend lekker!!

  2. November 13th, 2013 at 20:15 | #2

    Fijn, bedankt voor je reactie

Get Adobe Flash player