Home > Hoofdgerechten, Slowcooker > Massala kip uit de slowcooker

Massala kip uit de slowcooker

Ingrediënten voor 4 personen: 4 kippenpoten, zout en peper, 1 flinke ui, 4 tenen knoflook;geplet, 1 madame jeanette peper, 4 eetlepels massala, olie om te braden, 4 aardappels, 2 laurierblaadjes, 1 kipbouillonblokje, 1/2 blikje tomatenblokjes

Voor er bij te serveren: Roti of witte rijst

Bereiding: Bestrooi de kip met zout, peper en de massala. Verhit wat olie in een braadpan en bak de kip aan beide kanten in ca 15 minuten goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en laat even mee bakken.

Schil in tussen de aardappels en snij in vieren. Doe de inhoud van de braadpan in de slowcooker. Los het bouillonblokje op in 1/2 liter water en giet het bij de kip en aardappels samen met de tomatenblokjes. Voeg de laurierblaadjes, en de madame jeanette peper (LET OP DEZE MOET HEEL BLIJVEN) toe. Zet de slowcooker op low en laat ca 3 1/2 – 4 uur stoven.Controleer af en toe er moet nog genoeg vocht overblijven om uw rotie in te dopen.

Share
  1. Anon
    June 2nd, 2013 at 20:37 | #1

    Prima recept. Simpel en lekker. :-) Kip was wel kurkdroog (misschien iets korter in de slowcooker volgende keer) maar ik bewaar hem! Bedankt.

Get Adobe Flash player