Home > Lunchgerechten > Sandwich a la Merguez

Sandwich a la Merguez

Ingrediënten voor 4 personen: 8 pikante merguez worstjes, 4 ciabatta’s of baguette’s, 2 grote rode uien, 100 gram rucola, 50 ml olijfolie, 1 koffielepel gemalen komijn, 1 koffielepel harissa, 100 ml tomaten ketchup, 5 ml sherryazijn, 1 koffie lepel suiker.

Bereiding:

Pel en snij de uien in ringen. Smelt 10 tot 15 minuten de komijn in de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur, roer regelmatig tot ze doorzichtig is. Meng de tomatenketchup, azijn en de suiker door de uien, kook het tot een confit in 6 a 8 minuten en houdt het warm. Bak de merguez in koffielepel olijfolie. Meng de overgebleven olijfolie, met de harissa en de tomaten-ui coulis. Snij twee broden over en besmeer ze met de tomaten-ui confit en beleg met de rucola. Leg in elk broodje twee worstjes en druk het broodje dicht. Eet smakelijk

Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 35 minuten

Share
  1. October 23rd, 2012 at 18:17 | #1

    Ik zou er zo in kunnen bijten! :)

Get Adobe Flash player