Home > Hoofdgerechten, Wild > Daube de canard au pruneaux

Daube de canard au pruneaux

Ingrediënten voor 4 personen: 4 eendenbouten, 1 eetlepel eendenvet, 3 wortels, 1 ui, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 500 ml rode wijn,  500 ml kalfsvlees fond,  12 pruimen, 50 gram bloem,  1 koffielepel tomatepuree, 1 Knoflook teen, zout, peper.

Bereiding: Bak de eend in eenden vet in een pan. Laat kleuren. Voeg de gesnipperde ui, de wortel, de knoflook, kruiden toe en meng. Bestrooi met bloem en meng nogmaals.

Breng aan de kook en blus af met rode wijn. Voeg het kalfsvleesfond en tomatenpuree toe en laat stoven gedurende 45 minuten.

Enkele minuten voor het einde van de bereiding, voeg de pruimen toe. En breng op smaak met zout en peper. Serveer met verse pasta of een gratin.

Voorbereiding: 15 minuten kooktijd: 1 uur.

Bron: Saveurs.fr 194

Share
  1. December 23rd, 2012 at 21:07 | #1

    Ik heb hem vandaag geprobeerd na te maken. Mijn allereerste keer eend bereiden. Dat moet ik nog even onder de knie krijgen. ;-) De combinatie is in elk geval erg lekker. Ik denk dat ik een beter poelier moet vinden, want volgens mij was de eend niet erg vers. Eendenvet was er ook niet, maar ganzenvet werkt ook prima.
    Ik ben gek op eend en mag niet langer dan 3 weken op vakantie naar Frankrijk. Dan heb ik de eendenpopulatie aardig uitgedund. LOL
    Op naar take 2!
    Nicole

Get Adobe Flash player