Home > Hoofdgerechten > Mosselen gekookt in cider met pancetta en knapperige lucifer frites

Mosselen gekookt in cider met pancetta en knapperige lucifer frites

November 15th, 2012 Leave a comment Go to comments

Ingrediënten voor 2-4 personen: Plantaardige olie om in te frituren, 600 gram zetmeelrijke aardappelen, geschild en in lucifers gesneden, Zeezout, Peper; versgemalen, 1 eetlepel olijfolie, 150 gram dun gesneden pancetta of bacon, gesneden, 2 stelen bleekselderij, geschild en in stukjes, 2 Fransen uien in ringen gesneden, 2 tenenknoflook; gesneden in plakjes, 330 ml appelcider, 2 kg mosselen; schoongemaakt, 160 ml slagroom, basilicumlaadjes om te garneren

Bereiding: Verwarm de frituurpan voor op 180C. Kook de in lucifer gesneden aardappel in etappes in 1-2 minuten  totdat ze bruin en knapperig zijn. Laat  ze uitlekken op keukenpapier. Besprenkel met zout en zet apart.

Verwarm de olijfolie in een zware sauspan op hoog vuur. Voeg de pancetta toe  en bak 3 minuten tot het goudbruin is. voeg de selderij, ui, knoflook, zout en peper toe, en bak 5 minuten of totdat de ui zacht is. Voeg de cider toe en breng aan de kook ongeveer 3-4 minuten laten koken of totdat de mosselen open zijn. Voeg de slagroom toe en kook nog 1 minuut. Besprenkel de mosselen met de knapperige luciferfrites en baby basilicumlaadjes.

Bron: Donna Hay magazine

Share
  1. November 15th, 2012 at 16:42 | #1

    Wat een lekkere variant! Zijn hier dol op mosselen!

Get Adobe Flash player