Home > Brood, Hoofdgerechten, Lunchgerechten > Thaise kip-naan pizza met pindasaus, rode paprika & wortel

Thaise kip-naan pizza met pindasaus, rode paprika & wortel

Ingrediënten voor 4 personen:

pindasaus: 1 eetlepel sesamolie, klein potje pindakaas, 3 eetlepels lichte sojasaus, 1 1/2 eetlepel saoxing rijstwijn, 1 1/2 theelepel water, 2 1/4 theelepel rijstazijn, 1 1/2 theelepel olie, 1 1/2 theelepel bruinesuiker, 1 1/2 theelepel geraspte gemberwortel, 1/4 theelepel knoflook-chilisaus

pizza: 4 naturel naans, 2 kipfilets (gaar);in stukken gesneden, 1 rode paprika; in lange repen gesneden, 1 wortel; in luciferreepjes gesneden, 1 mozzarella kaasje, handje gerapte parmazaansekaas, wat fijngehakte verse koriander

Bereiding: Verwarm de oven voor op 220c of als u in het bezit bent van een pizzasteen verhit de steen dan 10 minuten voor.

Voor de pindasaus: Meng de; sesamolie, pindakaas, sojasaus, saoxing, water, rijstwijn, olie, bruinesuiker, gember en knoflook-chilisaus tot een smeugige saus

Voor de pizza: Verdeel de pindasaus over de naan broodjes, verdeel daarop de kipfilets, rode paprika, wortel, mozzarella en parmazaansekaas. Bak de naanpizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat in 7-8 minuten goudbruin. Bestrooi met koriander en serveer direct.

Share
  1. September 4th, 2012 at 17:37 | #1

    O, dat ziet er lekker uit! Naan als pizza: goed idee!

  2. September 4th, 2012 at 17:38 | #2

    Wat een apart recept. lijkt me heerlijk! Gaat zeker een keer gemakt worden, bedankt.

Get Adobe Flash player