Home > Hoofdgerechten, Mini pannetje/cocotte > Minipannetje (cocotte) Thaise curry

Minipannetje (cocotte) Thaise curry

Ingrediënten voor 4 personen: 2 eetlepels olie, 500 gram kipfilet; in blokjes gesneden, 2 eetlepels rode currypasta, 1 eetlepel groene currypasta, Zout en peper, 2 eetlepels galanga of gemberwortel; fijngehakt, 2 stengels sereh; binnenste gedeelte zeer fijngehakt, 3 sjalotjes; fijngehakt, 8 limoenblaadjes; doormidden gescheurd, 1 blikje ongezoete kokosmelk, 200 ml kippenbouillon, 1 1/2 eetlepel vissaus; of naar smaak, 1 eetlepel suiker, 3 kleine worteltjes; in kleine stukjes gesneden, 1 grote aardappel; geschild en in kleine stukjes gesneden, 1 handje diepvries doperwten, Klein handjes Thaise basilicumblaadjes, Sap van 1 limoen, 1 1/2 eetlepel maïzena, 6 kleine Thaise pepertjes (optioneel), 4 plakjes korstdeeg(bladerdeeg), 2 eidooiers; met 1 eetlepel melk gemengd, 4 minipannetjes

Bereiding: Verhit de olie in een grote pan en bak de met zout en peper licht op smaak gebrachte kip zacht aan. Voeg de twee soorten currypasta toe en laat even mee bakken. Voeg de galanga of gember, serreh en sjalotjes toe en laat nog even 2 minuten mee bakken.

Voeg de kokosmelk en de lime blaadjes toe en laat zachtjes sudderen. Voeg de kippenbouillon, vissaus, suiker toe en laat nog even zachtjes sudderen. Haal de kip uit de pan en hou apart. ( let op de kip mag niet te gaar worden)

Voeg de worteltjes, en aardappel toe aan de curry-bouillon en laat zachtjes koken tot het gaar is in ongeveer 8-10 minuten. Los ondertussen de maïzena op in 3 eetlepels water en meng goed. Voeg de maïzena toe aan het vocht en laat binden tot het wat dikker is geworden (iets dunner dan ragout). Zet het vuur uit. Voeg de Thaise basilicum, het limoensap, de doperwten en tot slotte de kip. Meng goed.

Verwarm de oven voor op 180C. Vul de minipannetjes met de curry. Leg op elk een klein pepertjes. Kwast de plakjes bladerdeeg in met het losgeklopte ei (maar niet te dik, het ei dient voor een mooie kleur).Leg op/over elk pannetje een plakje bladerdeeg (dit is het dekseltje). Bak de pannetjes met het bladerdeeg dekseltje ongeveer 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg mooi van kleur is, serveer met witte rijst.

Share
 1. May 28th, 2012 at 07:07 | #1

  Lekker die rode Thaise curry pasta

 2. Bert
  May 28th, 2013 at 09:56 | #2

  Mooi recept , maar ik mis bij de uitleg waar ik het bladerdeeg moet leggen en waarom in de deksel moet in kwasten met eigeel en of ik de deksel dan op het bladerdeeg moet leggen.
  Graag even wat meer precies hoe je dit moet doen.

 3. May 28th, 2013 at 18:08 | #3

  Het recept is op uw verzoek aangepast, ik hoop dat het nu duidelijk is.

 4. Bert
  May 28th, 2013 at 18:53 | #4

  @Max
  fantastisch, het is nu helemaal duidelijk. Mijn dank.

Get Adobe Flash player