Home > Desserts > Crème Brûlée met Frambozenpuree

Crème Brûlée met Frambozenpuree

Ingrediënten: 4 eidooiers, 80 gram fijne kristalsuiker, 270 ml slagroom, 25 gram bruine basterdsuiker, voor het bestrooien

Frambozenpuree: 100 gram frambozen, 1 limoen ; schil geraspt, 2 eetlepels fijne kristalsuiker

Bereiding: Maak eerst de frambozenpuree. doe de frambozen, limoenschil en suiker in en kom en meng alles voorzichtig met een vork. Laat dit ongeveer 15 minuten trekken en prak het mengsel dan met een vork tot puree. U hoeft het niet door een zeef te drukken, want de pitjes zorgen voor meer smaak en moeten behouden blijven.

Verwarm de oven voor 150 graden C. en bekleed een diepe ovenschaal met vetvrij papier.  Het papier voorkomt luchtbellen rond de vormpjes en zorgt voor een rustiger bakproces waardoor de custard niet stremt. Klop de eidooiers en de kristlsuiker in een hittebestendige kom door elkaar. Verwarm de slagroom op laag vuur en schenk hem al kloppend bij de eidooiers. Zorg ervoor dat het glad is, zonder klontjes, want anders krijgt u roerei.

Verdeel de puree gelijkmatig over 4 ramekins van 150 ml. Verdeel dan het ei-suikermengsel er gelijkmatig over en zet deze in een ondiepe ovenschaal.

Schenk dan zoveel kokend water in de schaal dat de vormpjes voor de helft onderstaan. Zet de schaal in de oven en bak de brûlées 35-45 minuten, of tot ze stevig zijn maar nog iets trillen als u de vormpjes schudt. Haal de ramekins uit de oven en laat ze op een taartrooster staan tot de inhoud afgekoeld is en stevig is geworden.

Verwarm de grill voor op hoog. Bestrooi de brûlées met de basterdsuiker en zet ze op een bakplaat. Gril ze 2-3 minuten, tot de suiker is gekaramelliseerd. Serveer ze direct.

Voorbereidingstijd: 30 minuten, Bereidingstijd: 50 minuten

Share
  1. Johan ballegeer
    December 4th, 2012 at 14:36 | #1

    Crème brulee met frambozen heel goed in de smaak gevallen!

Get Adobe Flash player