Home > Hoofdgerechten > Pittige tajine van pompoen en linzen

Pittige tajine van pompoen en linzen

December 19th, 2011 Leave a comment Go to comments

Ingrediënten: 275 gram Bruine linzen; afgespoeld, 2 roma tomaten, 600 gram Winterpompoen of butternut, 3 eetl olijfolie, 1 ui; fijngesnipperd, 3 teentjes knoflook; fijngesnipperd, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen kurkuma, Een snufje cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder, 3 theelepel tomatenpuree, 1/2 theelepel suiker, 1 eetlepel platte peterselie; fijngehakt, 2 eetlepel koriander; fijngehakt, Pitabrood, of turks brood om erbij te geven

Bereiding: Zet de linzen op met 1 liter koud water. Breng het water aan de kook. Schep met een schuimspaan ongerechtigheden die boven komen drijven weg. Draai het vuur lager, leg een deksel op de pan en kook de linzen circa 20 minuten tot ze bijna gaar zijn. Stort ze in een vergiet en laat ze goed uitbleken. Snijd ondertussen de tomaten door en knijp de pitjes eruit. Rasp de tomaten grof boven een kom, tot alleen het velletje overblijft. Gooi de velletjes weg. Zet de geraspte tomaten apart. Schil de pompoen en schep de pitten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokken van 3 cm. Leg ze in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de uisnippers 6-7 minuten op laag vuur, tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak het een paar seconde mee. Roer de komijn, de kurkuma en de cayennepeper erdoor. Verwarm het mengsel 30 seconden, tot het geurig is.roer de geraspte tomaten, het paprikapoeder, de tomatenpuree, de suiker, de helft van de peterselie en de helft van de koriander erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Voeg de linzen en de pompoen toe. Roer alles goed om. Leg een deksel op de pan en stoof de pompoen en de linzen in ca 20 minuten gaar. Proef het gerecht en voeg zo nodig een snufje van het een of ander toe. Strooi de rest van de peterselie en de koriander erover. Dien de tajine heet of warm op en geef er pitabrood bij.

Share
  1. No comments yet.

Get Adobe Flash player